ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Η εταιρία Time Heritage Ο.Ε. δραστηριοποιείται από το 2003 στον τομέα της διαχείρισης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, κυρίως μέσω διεπιστημονικών δράσεων. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και προγραμμάτων σε περιβάλλον ευρωπαϊκής δικτύωσης με έμφαση στην ανάδειξη του πολιτισμού ως στοιχείου αειφόρου ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.
Για το λόγο αυτό συνεργαζόμαστε αφενός με ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα και φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού και αφετέρου με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Καθώς στόχος μας είναι η εξωστρέφεια και η ανάδειξη του πολιτισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα τελευταία χρόνια συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα.
1# ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
Εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην πολιτιστική διαχείριση και τη μουσειακή εκπαίδευση: Τεκμηρίωση και ανάπτυξη περιεχομένου. H Time Heritage συνεργάζεται με φορείς πολιτισμού και με φορείς τεχνολογίας και ανάπτυξης για τη δημιουργία ιστοσελίδων, δικτυακών πυλών, e-learning, τρισδιάστατων εφαρμογών κ.ά. Αναλαμβάνουμε την έρευνα, το σχεδιασμό εκπαιδευτικών, τη σύνταξη και μετάφραση κειμένων, την φωτογραφική τεκμηρίωση, τη δημιουργία βάσεων δεδομένων και την ανάλυση πληροφορίας.
2# ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D). Η Time Heritage έχει υλοποιήσει αυτόνομα ερευνητικά προγράμματα στον τομέα της πολιτισμικής διαχείρισης και της ιστορίας. Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η βελτιστοποίηση των υπηρεσιών μας αλλά και η προώθηση ερευνητικών κλάδων που άπτονται των ενδιαφερόντων μας και των αναγκών των πελατών μας.
3# ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
Ανάδειξη Πολιτιστικής Κληρονομιάς μέσω διεπιστημονικών δράσεων. Η φιλοσοφία της εταιρίας είναι η συνεργασία. Για το λόγο αυτό προωθούμε και υλοποιούμε προγράμματα που συνδυάζουν τις θεωρητικές επιστήμες (ιστορία και αρχαιολογία) με τη συντήρηση, τις φυσικοχημικές αναλύσεις, τις νέες τεχνολογίες, τα οπτικοακουστικά μέσα, προωθώντας τη διεπιστημονικότητα και τη σφαιρική ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος.
4# ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Από το 2014 έχουμε ασχοληθεί συστηματικά με Ευρωπαϊκά Προγράμματα είτε σε επίπεδο σύνταξης προτάσεων ή και ως εταίροι. Πιστεύουμε ότι η εξωστρέφεια και η ευρωπαϊκή συνεργασία παρέχει σήμερα δυνατότητα δημιουργικής ανάπτυξης ιδεών και γνώσεων και ευκαιρίες δικτύωσης και ανταλλαγής εμπειριών.
5# ΕΚΔΟΣΕΙΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ
Η εξειδικευμένη ομάδα συγγραφέων και μεταφραστών μας εγγυάται την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών επιμέλειας και μετάφρασης κειμένων που άπτονται των επιστημονικών μας αντικειμένων. Επίσης έχουμε τη δυνατότητα εκδόσεων είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς και ερευνητές ή και αυτόνομα.
6# ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ
Τα σεμινάρια και η επιμόρφωση αποτέλεσαν επί σειρά ετών τη ραχοκοκκαλιά των δραστηριοτήτων της εταιρίας με στόχο να φέρουν το ελληνικό κοινό (κύρια τους φοιτητές και νέους επαγγελματίες) σε επαφή με νέες ή λιγότερο γνωστές στην Ελλάδα επιστημονικές κατευθύνσεις στο χώρο του πολιτισμού.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΜΑΡΑ
Ιστορικός & Ιδρυτικό στέλεχος
Η Αφροδίτη Καμάρα, ιδρυτικό στέλεχος και διαχειρίστρια της εταιρίας, είναι ιστορικός με εξειδίκευση στην κοινωνική και θρησκευτική ιστορία της Ύστερης Αρχαιότητας. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία (Πανεπιστήμια Μάντσεστερ και Οξφόρδης). Εργάστηκε επί σειρά ετών (1999-2005) ως ερευνήτρια ιστορικός στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Το 2003 ίδρυσε την Time Heritage και από το 2005 είναι αποκλειστική της διαχειρίστρια.
Εκτός από την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων της εταιρίας έχει πραγματοποιήσει και αυτόνομο ερευνητικό και διδακτικό έργο γύρω από την ιστορία, την διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς και την ανάδειξη της κληρονομιάς αυτής σε ψηφιακά περιβάλλοντα. Έχει διδάξει στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και στο Arcadia Centre for Greek, Balkan and Mediterranean Studies. Έχει εκδόσει βιβλία για την Ύστερη Αρχαιότητα, μεταφράσεις ιστορικών έργων και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Από το 2005 είναι μέλος του ελληνικού ICOMOS.

ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΤΙΜΑΚΗ
Αρχιτέκτων μηχανικός
Η Δρ. Μαρία Τσιτιμάκη είναι αρχιτέκτων μηχανικός, διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η παραδοσιακή ναοδομία του 18ου και 19ου αιώνα, ιδιαίτερα στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου με επίκεντρο τη Λέσβο. Διαθέτει πτυχίου Μελετητή Α’ Τάξης. Επαγγελματικά έχει ασχοληθεί εκτενώς με αποκαταστάσεις μεταβυζαντινών εκκλησιαστικών κτισμάτων (Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αγ. Παρασκευής Λέσβου, Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βατούσας Λέσβου, Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Πέτρας Λέσβου, Κωδωνοστάσιο Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Άντισσας Λέσβου, Ι.Ν. Αγιου Στεφάνου Μανταμάδου Λέσβου και πολλών άλλων).
Συμμετείχε στο έργο Μελέτη Στερέωσης ΒΑ τειχών στο Κάστρο Μυτιλήνης, ΥΠΠΟΤ Επίσης διαθέτει σημαντική εμπειρία σε μελέτες αποκατάστασης τουριστικών ακινήτων, όπως στο Club Méditerranée – Village de Yasmina, στο Cabo Negro του Tétouan στο Μαρόκο και Village de Gregolimano, στη Λιχάδα Β. Ευβοίας καθώς και στην «Αποκατάσταση Μνημειακού Συγκροτήματος ΙΜΑΡΕΤ και σπιτιού Μωχάμετ Αλή και μετατροπή σε ξενοδοχείο πολυτελείας στην Καβάλα» σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Κίζης και συνεργάτες, Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα («Τεκμηρίωση οικοδομικών ιστορικών συνόλων και συμβολή στην ανάδειξη και αξιοποίηση τους στο Δήμο Αλεξανδρούπολης με αντικείμενο τις αποθήκες του Λιμένα Αλεξανδρούπολης» υπό το Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης, «Αναγνώριση και Προτάσεις Παρεμβάσεων περιοχής Πλάκας» με το γραφείο «Δ. Ζήβας και συνεργάτες», Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας Α.Ε.). Είναι μέλος του ΤΕΕ, του ελληνικού ICOMOS και της Διεθνούς Επιτροπής Ιστορικών Πόλεων (ICOMOS CIVVIH), καθώς και της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρίας. Έχει πλήθος συμμετοχών σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΦΕΡΛΑ
Iστορικός με ειδίκευση στην Αρχαία Ιστορία

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΕΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ιστορικός με ειδίκευση στη Νεότερη Ελληνική Ιστορία

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΛΑΜΠΑΔΑ
Αρχαιολόγος με ειδίκευση στη Βυζαντινή Ιστορία της Τέχνης

ΣΕΓΙΕΝΤ ΜΟΧΑΜΑΝΤ ΤΑΓΚΙ ΣΧΑΡΙΑΤ-ΠΑΝΑΧΙ
Ιστορικός με ειδίκευση στην Οθωμανική περίοδο
